Aktualita publikována: Ne. 20. Leden 2019

„Veselý senior“, projekt Centra aktivního stárnutí připravuje pro zájemce z řad seniorů poznávací vycházky po známých i méně známých místech hlavního města Prahy, prohlídky zajímavých exteriérů i interiérů pražských budov, výlety po stopách významných pražských osobností…
Úterý 26.2.2019 – komentovaná prohlídka architektury a zajímavostí „Bubenečské vily“
Na samém začátku 20. století vznikla vilová čtvrť v zastaralém stylu Pařížské třídy na jejím prodloužení přes Čechův most, na dodnes neexistující tunel pod Letnou avšak od stejného architekta Jana Kouly. Začneme právě u jeho vily ve Slavíčkově ulici a nemineme všechny nejdůležitější objekty: Pellé, obou bratří Suchardů, K.V.Maška, P. Jurkoviče, K.Bendy, K.H.Franka, E.Beneše, A.Muchy a dalších. Na závěr si objasníme vizi Kaplického knihovny vedle ruin slavných architektů a vycházku zakončíme ve slavné Modré vile od Josefa Zascheho.
Sraz v 11 hod v podchodu metra Hradčanská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Po. 14. Leden 2019

Úterý 15.1.2019 – komentovaná prohlídka architektury a zajímavostí „Hradčanské bašty“
Jedná se o nejstarší hradčanskou čtvrť podle anglického vzoru pro intelektuály z let 1911 až 1914, která urbanisticky kopíruje hradčanské bašty z doby Marie Terezie. Většina zná jen Bílkovu vilu, ale my se seznámíme s několika desítkami vilových domů, které jsou proslaveny nejen architekty, stavebníky ale především peripetiemi všech politických režimů 20. století. Prohlídku zakončíme na nejkrásnější vyhlídce na Prahu a na vilu politika Kramáře. Samozřejmě navštívíme interiéry Bílkovy vily, Písecké brány a také dům, kde bydlí oscarový režisér Jiří Menzl.
Sraz v 11 hod v podchodu metra Hradčanská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1–1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Po. 10. Prosinec 2018

Úterý 11. 12. 2018 – komentovaná prohlídka Legiobanky a jejího okolí
Nejprve si prohlédneme celý areál nejstaršího železničního nádraží včetně modelu jeho revitalizace od světové architektky Zahid, do Legiobanky vstoupíme nenápadným vchodem kudy údajně ruští legionáři v roce 1922 vnášeli carské zlato.Do vlajkové lodi 1. republiky ve stylu art deca vstoupíme pasáží Legiobanky II (dnes známé pod jménem D 37 jako divadlo E.F.Buriana nebo U Rozvařilů).V interiérech Legiobanky objasníme design slavného architekta J. Gočára a jeho žáka Fr. Marka, sochaře J. Štursy, O. Gutfreunda
Sraz v 11 hod u busty TGM v hale stenojmenného nádraží. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Tisková zpráva: C.A.S. zve na diskusi o age managementu
Publikováno v St. 04. Květen 2016 v rubrice Média

Centrum aktivního stárnutí ve spolupráci se společností Keynote s.r.o. pořádá panelovou diskusi „STÁRNOUCÍ TÝM – DYNAMICKÁ FIRMA!?“- AGE MANAGEMENT V DOBĚ DEMOGRAFICKÉ ZMĚNY“.

V debatě, jež se uskuteční ve středu 11.5.2016 od 10:00 hod. v informačním centru OSN, Železná 24 Praha 1, vystoupí bývalý President pro Evropu společnosti Microsoft, globální stratég, kouč a mentor Jan Mühlfeit, předsedkyně Age Management z.s. Ilona Štorová a ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas Karel Vítkovský.  Máte-li zájem se zúčastnit kontaktujte prosím registration@keynote.cz. Registrovat se je možné do 9.5.2016.

Více info o akci najdete zde http://www.keynote.cz/aging-team-dynamic-company-age-management-in-the-time-of-the-demographic-change/event/36/