Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

„Veselý senior“, projekt Centra aktivního stárnutí připravuje pro zájemce z řad seniorů poznávací vycházky po známých i méně známých místech hlavního města Prahy, prohlídky zajímavých exteriérů i interiérů pražských budov, výlety po stopách významných pražských osobností…

Úterý 4.6.2019 – komentovaná prohlídka „Anežský klášter a okolí“

Prohlédneme si nejenom interiéry: 2 rajské dvory, křížovou chodbu, 5 kostelů, refektář a kapitulní síň, ale i 3 klášterní zahrady se sochařskou výzdobou a 2 studnami, pekárnou a mnoha objekty z doby románské, gotické, barokní a postmoderní. Závěr vycházky bude v kavárně U sv. Anežky.

Sraz v 11 hod na stanici „Nemocnice Na Františku“, autobus 207. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

Úterý 7.5.2019 – komentovaná prohlídka „Proměny Holešovic“

Zaměříme se na holešovickou tržnici, řadu revitalizovaných továren jako ateliér J. Pleskota s výstavní síní, La Fabrika s divadlem, kulturní dům Vnitroblok s pyramidou, DOX se vzducholodí, “ holešovickou kobylu“ s největším palácem z doby komunismu, bývalé vodní stavby a revitalizace pivovaru a přístavu. Závěr bude v kavárně Croswey oproti nejnovějšímu paláci Empiria u stanice metra Holešovice

Sraz v 11 hod v podchodu metra Vltavská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos.  Doba trvání 1–1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč

Aktualita publikována: St. 27. Únor 2019

Úterý 2. 4.2019 – komentovaná prohlídka „Ořechovka, vilová čtvrť“

Systematicky projdeme okolo artdecových vil: P. Janáka, B. Kafky, E. Filly, V. Špály, A. Dryáka a dalších. Podrobněji si prohlédneme Společenský dům s restaurací a kinem, původně Výzkumný ústav cukrovarnický od Josefa Záruby-Pfeffermanna, dnes Akademie věd. Závěr bude patřit vilám v tzv. ulici prezidentů: Gottwald, Zápotocký, Havel.

Sraz v 11 hod na stanici tramvají Ořechovka. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Tisková zpráva: C.A.S. zve na diskusi o age managementu
Publikováno v St. 04. Květen 2016 v rubrice Média

Centrum aktivního stárnutí ve spolupráci se společností Keynote s.r.o. pořádá panelovou diskusi „STÁRNOUCÍ TÝM – DYNAMICKÁ FIRMA!?“- AGE MANAGEMENT V DOBĚ DEMOGRAFICKÉ ZMĚNY“.

V debatě, jež se uskuteční ve středu 11.5.2016 od 10:00 hod. v informačním centru OSN, Železná 24 Praha 1, vystoupí bývalý President pro Evropu společnosti Microsoft, globální stratég, kouč a mentor Jan Mühlfeit, předsedkyně Age Management z.s. Ilona Štorová a ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas Karel Vítkovský.  Máte-li zájem se zúčastnit kontaktujte prosím registration@keynote.cz. Registrovat se je možné do 9.5.2016.

Více info o akci najdete zde http://www.keynote.cz/aging-team-dynamic-company-age-management-in-the-time-of-the-demographic-change/event/36/