Aktualita publikována: Čt. 23. Květen 2019

Vážení účastníci vycházky, která byla 7. května, ale i ostatní příznivci aktivního stárnutí – reportáž o C.A.S. můžete vidět v pořadu Víkend televize Nova v úterý 28. května ve 21.40 hodin. Jsme hned první reportáží magazínu.

Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

„Veselý senior“, projekt Centra aktivního stárnutí připravuje pro zájemce z řad seniorů poznávací vycházky po známých i méně známých místech hlavního města Prahy, prohlídky zajímavých exteriérů i interiérů pražských budov, výlety po stopách významných pražských osobností…

Úterý 4.6.2019 – komentovaná prohlídka „Anežský klášter a okolí“

Prohlédneme si nejenom interiéry: 2 rajské dvory, křížovou chodbu, 5 kostelů, refektář a kapitulní síň, ale i 3 klášterní zahrady se sochařskou výzdobou a 2 studnami, pekárnou a mnoha objekty z doby románské, gotické, barokní a postmoderní. Závěr vycházky bude v kavárně U sv. Anežky.

Sraz v 11 hod na stanici „Nemocnice Na Františku“, autobus 207. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

Úterý 7.5.2019 – komentovaná prohlídka „Proměny Holešovic“

Zaměříme se na holešovickou tržnici, řadu revitalizovaných továren jako ateliér J. Pleskota s výstavní síní, La Fabrika s divadlem, kulturní dům Vnitroblok s pyramidou, DOX se vzducholodí, “ holešovickou kobylu“ s největším palácem z doby komunismu, bývalé vodní stavby a revitalizace pivovaru a přístavu. Závěr bude v kavárně Croswey oproti nejnovějšímu paláci Empiria u stanice metra Holešovice

Sraz v 11 hod v podchodu metra Vltavská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos.  Doba trvání 1–1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč

Tisková zpráva: Centrum aktivního stárnutí zve na NGO Market
Publikováno v Čt. 24. Březen 2016 v rubrice Média

mediaCentrum aktivního stárnutí se dne 27. dubna 2016 zúčastní 17. ročníku NGO Marketu, tedy veletrhu neziskových organizací, který je každoročně pořádán nadací Forum 2000. Letos proběhne ve Foru Karlín na adrese Pernerova 51-53, Praha 8.

Stánek Centra aktivního stárnutí najdete v sekci Sociální služby a zdraví od 11.00 do 18.00 hodin.

NGO Market je místem, kde se setkávají neziskovky a všichni, kteří se zajímají o společnost a svět, ve kterém žijí. Centrum aktivního stárnutí srdečně zve všechny, zejména zástupce generace 50+, kteří by rádi podali ruku potřebným a chtějí se informovat o možnostech dobrovolné činnosti. Na NGO Marketu jim představí svůj projekt „ Dobrá investice“.

„Projekt Centra aktivního stárnutí „Dobrá investice“ pomáhá seniorům nacházet příležitosti, kde mohou být užiteční, propojuje ty, kteří potřebují pomoc druhých s těmi, kteří ji chtějí nabídnout.  Z pohledu seniorů může být dobrovolnictví významným zdrojem sociálních kontaktů, příležitostí pro mezigenerační vztahy a solidaritu. A také možností osvědčit svou potřebnost a kompetenci i po odchodu z trhu práce.“ říká výkonná ředitelka Centra aktivního stárnutí paní Eliška Klepalová.

Většina současných dobrovolníků se rekrutuje z řad studentů a mladých dospělých. Snahu rozšířit ideu dobrovolnictví i mezi starší generaci, která má bezpochyby mnoho co nabídnout, podporuje ikoordinátor NGO Marketu Robin Hendrych „Dobrovolnictví je jedním z hlavních témat NGO Marketu. Jsme proto rádi, že díky Centru aktivního stárnutí můžeme podpořit dobrovolnictví lidí 50+.“

Centrum aktivního stárnutí má za cíl překonání stereotypů o stárnutí a stáří, podporu aktivního zapojení seniorů do občanské společnosti a posílení mezigeneračních vztahů. Věnuje se rovněž podpoře celospolečenské debaty o tématech spojených s demografickými změnami.