Aktualita publikována: Ne. 20. Leden 2019

„Veselý senior“, projekt Centra aktivního stárnutí připravuje pro zájemce z řad seniorů poznávací vycházky po známých i méně známých místech hlavního města Prahy, prohlídky zajímavých exteriérů i interiérů pražských budov, výlety po stopách významných pražských osobností…
Úterý 26.2.2019 – komentovaná prohlídka architektury a zajímavostí „Bubenečské vily“
Na samém začátku 20. století vznikla vilová čtvrť v zastaralém stylu Pařížské třídy na jejím prodloužení přes Čechův most, na dodnes neexistující tunel pod Letnou avšak od stejného architekta Jana Kouly. Začneme právě u jeho vily ve Slavíčkově ulici a nemineme všechny nejdůležitější objekty: Pellé, obou bratří Suchardů, K.V.Maška, P. Jurkoviče, K.Bendy, K.H.Franka, E.Beneše, A.Muchy a dalších. Na závěr si objasníme vizi Kaplického knihovny vedle ruin slavných architektů a vycházku zakončíme ve slavné Modré vile od Josefa Zascheho.
Sraz v 11 hod v podchodu metra Hradčanská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Po. 14. Leden 2019

Úterý 15.1.2019 – komentovaná prohlídka architektury a zajímavostí „Hradčanské bašty“
Jedná se o nejstarší hradčanskou čtvrť podle anglického vzoru pro intelektuály z let 1911 až 1914, která urbanisticky kopíruje hradčanské bašty z doby Marie Terezie. Většina zná jen Bílkovu vilu, ale my se seznámíme s několika desítkami vilových domů, které jsou proslaveny nejen architekty, stavebníky ale především peripetiemi všech politických režimů 20. století. Prohlídku zakončíme na nejkrásnější vyhlídce na Prahu a na vilu politika Kramáře. Samozřejmě navštívíme interiéry Bílkovy vily, Písecké brány a také dům, kde bydlí oscarový režisér Jiří Menzl.
Sraz v 11 hod v podchodu metra Hradčanská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1–1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Po. 10. Prosinec 2018

Úterý 11. 12. 2018 – komentovaná prohlídka Legiobanky a jejího okolí
Nejprve si prohlédneme celý areál nejstaršího železničního nádraží včetně modelu jeho revitalizace od světové architektky Zahid, do Legiobanky vstoupíme nenápadným vchodem kudy údajně ruští legionáři v roce 1922 vnášeli carské zlato.Do vlajkové lodi 1. republiky ve stylu art deca vstoupíme pasáží Legiobanky II (dnes známé pod jménem D 37 jako divadlo E.F.Buriana nebo U Rozvařilů).V interiérech Legiobanky objasníme design slavného architekta J. Gočára a jeho žáka Fr. Marka, sochaře J. Štursy, O. Gutfreunda
Sraz v 11 hod u busty TGM v hale stenojmenného nádraží. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Tisková zpráva: Musíme využívat silné stránky jednotlivých generací
Publikováno v Pá. 13. Květen 2016 v rubrice Média

Dne 11. 5. 2016 se v Praze uskutečnila v pořadí již pátá diskuze ze série (ne)stárneme!, tentokrát na téma age managementu v době demografických změn.

Diskutujícími byli Ilona Štorová, předsedkyně Age Management z.s., Karel Vítkovský, ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas, Jan Mühlfeit, globální stratég, kouč a mentor, bývalý prezident pro Evropu společnosti Microsoft. Diskuzi moderoval Robert Břešťan,

Řečníci se shodli, že stárnoucí tým nemusí být pro firmu problémem. „Příznivá firemní kultura je velmi důležitá, spolupráce mezi jednotlivými generacemi pracovníků musí být dobře nastavená. Jde také o to, jak ve firmě uchovat znalosti a expertízu, které se staršími pracovníky odcházejí,“ říká Štorová. Karel Vítkovský pak podobnou situaci vidí v praxi. „Důležité je být neustále aktivní, je ale stejně důležité podporovat i ostatní, aby byli aktivní,“ říká.

Na tuto myšlenku pak navazovali všichni řečníci jak ve svých příspěvcích, tak v následné diskuzi. „Celoživotní vzdělávání není jen klišé, ale je to nutnost. Je to ale nutnost i pro mladou generaci,“ řekl Jan Muhlfeit. „Myslím, že bychom to měli celý problém stárnutí brát optimisticky a měly by to tak brát i ty firmy,“ dodává.