Aktualita publikována: Po. 05. Červen 2017

Program projektu C.A.S. Veselý senior 2 pro pražské seniory – leden 2017, v budově Krajského výboru Svazu důchodců ČR Na Bělidle 252/34, Praha 5 (přímo proti stanici metra Anděl a tramvajové zastávce)

Čtvrtek 8. 6. – 14.00 – 16.00 – Senior a jeho práva při léčbě, hospitalizaci, zastoupení při jednání. Ochrana osobnosti (jméno, podoba a soukromí, duševní a tělesná integrita, nakládání s částmi lidského těla a ochrana těla po smrti), Narušení schopnosti právně jednat (předběžné prohlášení, nápomoc při rozhodování, zastoupení člena domácnosti, omezení svéprávnosti), Zdravotnické právo (lidské tělo, vztah lékař a pacient, informovaný souhlas, převzetí člověka do zdrav. zařízení bez jeho souhlasu, právo na důvěrníka, odpovědnost za lékařský zákrok a náhrada újmy). Přednáší Klára Adámková, absolventka Právnické fakulty UK, místnost ve 3. patře, přihlášky k účasti na emailu: lovi@post.cz

Úterý 13. 6. – 10.00 – trénování pamětiNaďou Motyčkovou, místnost ve 3. patře

Středa 14. 6. – 15.00 Halušky a pirohy – vaření se Starou gardou kuchařů AKC ČR pány Eichnerem a Makusim, kuchyně v přízemí, přihláška k účasti na emailu: jeichner@seznam.cz

Aktualita publikována: Pá. 28. Duben 2017

Úterý 9. 5. – 10.00 – trénování pamětiNaďou Motyčkovou, místnost ve 3. patře

Středa 24. 5. – 15.00 – Bylinky – vaření se Starou gardou kuchařů, pány Eichnerem a Makusim, kuchyně v přízemí, přihlášky na mail: jeichner@seznam.cz

Pondělí 29. 5. – 14.00 – 16.00 – Sousedská práva, hranice domácí svobody – Kam až sahá svoboda souseda? V kolik hodin musí vypnout hlasitou hudbu nájemníci v domě a kdy musí skončit koncert na volném prostranství? Jak jednat s problémovými sousedy a na koho se obracet o pomoc? Kdo může být obětí domácího násilí? Násilí nemusí být jen fyzické. Jakými právními prostředky se může oběť násilí bránit? Lektorka Sára Handlová, místnost ve 3. patře, přihlášky na mail: lovi@post.cz

Aktualita publikována: Čt. 23. Březen 2017

Čtvrtek 13. 4. – 13. 00 – 15.00 – Spotřebitelské právo aneb jak se vyznat ve smlouvách? Seminář s Viktorem Hatinou, kter účastníkům zodpoví otázky: Co je to smlouva a jak ji lze uzavřít? Jaká pravidla platí při uzavírání smluv a na co můžeme narazit? Kdo je druhou stranou smlouvy? Jak zajistit, zda může druhá strana splnit to, k čemu se zavázala? Jak se bránit před nekalými obchodními praktikami? Co dělat, když si podpis pod smlouvu rozmyslíme? Jak se vyznat v obchodních podmínkách a na co se v nich dá narazit? Přihlášky na seminář na mail: lovi@post.cz, uskuteční se v místnosti ve 3. patře

Středa 26. 4. – 15.00 Zabijačka (zajímavé recepty i praktická ukázka a ochutnávka) – připravují kuchaři Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pánové Eichner a Makusi – v kuchyni u kavárny v přízemí – přihlášení k účasti na mail: jeichner@seznam.cz

Tisková zpráva: Musíme využívat silné stránky jednotlivých generací
Publikováno v Pá. 13. Květen 2016 v rubrice Média

Dne 11. 5. 2016 se v Praze uskutečnila v pořadí již pátá diskuze ze série (ne)stárneme!, tentokrát na téma age managementu v době demografických změn.

Diskutujícími byli Ilona Štorová, předsedkyně Age Management z.s., Karel Vítkovský, ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas, Jan Mühlfeit, globální stratég, kouč a mentor, bývalý prezident pro Evropu společnosti Microsoft. Diskuzi moderoval Robert Břešťan,

Řečníci se shodli, že stárnoucí tým nemusí být pro firmu problémem. „Příznivá firemní kultura je velmi důležitá, spolupráce mezi jednotlivými generacemi pracovníků musí být dobře nastavená. Jde také o to, jak ve firmě uchovat znalosti a expertízu, které se staršími pracovníky odcházejí,“ říká Štorová. Karel Vítkovský pak podobnou situaci vidí v praxi. „Důležité je být neustále aktivní, je ale stejně důležité podporovat i ostatní, aby byli aktivní,“ říká.

Na tuto myšlenku pak navazovali všichni řečníci jak ve svých příspěvcích, tak v následné diskuzi. „Celoživotní vzdělávání není jen klišé, ale je to nutnost. Je to ale nutnost i pro mladou generaci,“ řekl Jan Muhlfeit. „Myslím, že bychom to měli celý problém stárnutí brát optimisticky a měly by to tak brát i ty firmy,“ dodává.