Aktualita publikována: Čt. 23. Květen 2019

Vážení účastníci vycházky, která byla 7. května, ale i ostatní příznivci aktivního stárnutí – reportáž o C.A.S. můžete vidět v pořadu Víkend televize Nova v úterý 28. května ve 21.40 hodin. Jsme hned první reportáží magazínu.

Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

„Veselý senior“, projekt Centra aktivního stárnutí připravuje pro zájemce z řad seniorů poznávací vycházky po známých i méně známých místech hlavního města Prahy, prohlídky zajímavých exteriérů i interiérů pražských budov, výlety po stopách významných pražských osobností…

Úterý 4.6.2019 – komentovaná prohlídka „Anežský klášter a okolí“

Prohlédneme si nejenom interiéry: 2 rajské dvory, křížovou chodbu, 5 kostelů, refektář a kapitulní síň, ale i 3 klášterní zahrady se sochařskou výzdobou a 2 studnami, pekárnou a mnoha objekty z doby románské, gotické, barokní a postmoderní. Závěr vycházky bude v kavárně U sv. Anežky.

Sraz v 11 hod na stanici „Nemocnice Na Františku“, autobus 207. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos. Doba trvání 1-1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč.

Aktualita publikována: Út. 02. Duben 2019

Úterý 7.5.2019 – komentovaná prohlídka „Proměny Holešovic“

Zaměříme se na holešovickou tržnici, řadu revitalizovaných továren jako ateliér J. Pleskota s výstavní síní, La Fabrika s divadlem, kulturní dům Vnitroblok s pyramidou, DOX se vzducholodí, “ holešovickou kobylu“ s největším palácem z doby komunismu, bývalé vodní stavby a revitalizace pivovaru a přístavu. Závěr bude v kavárně Croswey oproti nejnovějšímu paláci Empiria u stanice metra Holešovice

Sraz v 11 hod v podchodu metra Vltavská. Prohlídku povede ing. Stěnička ze spolku Pragos.  Doba trvání 1–1,5 hodiny. Vstupné 50,-Kč

Tisková zpráva: Musíme využívat silné stránky jednotlivých generací
Publikováno v Pá. 13. Květen 2016 v rubrice Média

Dne 11. 5. 2016 se v Praze uskutečnila v pořadí již pátá diskuze ze série (ne)stárneme!, tentokrát na téma age managementu v době demografických změn.

Diskutujícími byli Ilona Štorová, předsedkyně Age Management z.s., Karel Vítkovský, ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas, Jan Mühlfeit, globální stratég, kouč a mentor, bývalý prezident pro Evropu společnosti Microsoft. Diskuzi moderoval Robert Břešťan,

Řečníci se shodli, že stárnoucí tým nemusí být pro firmu problémem. „Příznivá firemní kultura je velmi důležitá, spolupráce mezi jednotlivými generacemi pracovníků musí být dobře nastavená. Jde také o to, jak ve firmě uchovat znalosti a expertízu, které se staršími pracovníky odcházejí,“ říká Štorová. Karel Vítkovský pak podobnou situaci vidí v praxi. „Důležité je být neustále aktivní, je ale stejně důležité podporovat i ostatní, aby byli aktivní,“ říká.

Na tuto myšlenku pak navazovali všichni řečníci jak ve svých příspěvcích, tak v následné diskuzi. „Celoživotní vzdělávání není jen klišé, ale je to nutnost. Je to ale nutnost i pro mladou generaci,“ řekl Jan Muhlfeit. „Myslím, že bychom to měli celý problém stárnutí brát optimisticky a měly by to tak brát i ty firmy,“ dodává.