Aktualita publikována: Pá. 06. listopadu 2020

„Dámy a pánové, milí účastníci vycházek s Centrem aktivního stárnutí, je nám velmi líto, ale opět musíme až do odvolání zrušit naše poznávací vycházky s průvodcem, panem Ing. Stěničkou. Situace vyžaduje respekt. Pevně věříme, že se vše v dobré obrátí a že se budeme moci opět každý měsíc těšit z krás Prahy. Opatrujte se, buďte pozorní, ale nebojte se. Pevné zdraví Vám všem přejeme.“

Tisková zpráva: Centrum aktivního stárnutí zve na NGO Market
Publikováno v Čt. 24. března 2016 v rubrice Média

mediaCentrum aktivního stárnutí se dne 27. dubna 2016 zúčastní 17. ročníku NGO Marketu, tedy veletrhu neziskových organizací, který je každoročně pořádán nadací Forum 2000. Letos proběhne ve Foru Karlín na adrese Pernerova 51-53, Praha 8.

Stánek Centra aktivního stárnutí najdete v sekci Sociální služby a zdraví od 11.00 do 18.00 hodin.

NGO Market je místem, kde se setkávají neziskovky a všichni, kteří se zajímají o společnost a svět, ve kterém žijí. Centrum aktivního stárnutí srdečně zve všechny, zejména zástupce generace 50+, kteří by rádi podali ruku potřebným a chtějí se informovat o možnostech dobrovolné činnosti. Na NGO Marketu jim představí svůj projekt „ Dobrá investice“.

„Projekt Centra aktivního stárnutí „Dobrá investice“ pomáhá seniorům nacházet příležitosti, kde mohou být užiteční, propojuje ty, kteří potřebují pomoc druhých s těmi, kteří ji chtějí nabídnout.  Z pohledu seniorů může být dobrovolnictví významným zdrojem sociálních kontaktů, příležitostí pro mezigenerační vztahy a solidaritu. A také možností osvědčit svou potřebnost a kompetenci i po odchodu z trhu práce.“ říká výkonná ředitelka Centra aktivního stárnutí paní Eliška Klepalová.

Většina současných dobrovolníků se rekrutuje z řad studentů a mladých dospělých. Snahu rozšířit ideu dobrovolnictví i mezi starší generaci, která má bezpochyby mnoho co nabídnout, podporuje ikoordinátor NGO Marketu Robin Hendrych „Dobrovolnictví je jedním z hlavních témat NGO Marketu. Jsme proto rádi, že díky Centru aktivního stárnutí můžeme podpořit dobrovolnictví lidí 50+.“

Centrum aktivního stárnutí má za cíl překonání stereotypů o stárnutí a stáří, podporu aktivního zapojení seniorů do občanské společnosti a posílení mezigeneračních vztahů. Věnuje se rovněž podpoře celospolečenské debaty o tématech spojených s demografickými změnami.