Aktualita publikována: Pá. 06. listopadu 2020

„Dámy a pánové, milí účastníci vycházek s Centrem aktivního stárnutí, je nám velmi líto, ale opět musíme až do odvolání zrušit naše poznávací vycházky s průvodcem, panem Ing. Stěničkou. Situace vyžaduje respekt. Pevně věříme, že se vše v dobré obrátí a že se budeme moci opět každý měsíc těšit z krás Prahy. Opatrujte se, buďte pozorní, ale nebojte se. Pevné zdraví Vám všem přejeme.“

Tisková zpráva: Musíme využívat silné stránky jednotlivých generací
Publikováno v Pá. 13. května 2016 v rubrice Média

Dne 11. 5. 2016 se v Praze uskutečnila v pořadí již pátá diskuze ze série (ne)stárneme!, tentokrát na téma age managementu v době demografických změn.

Diskutujícími byli Ilona Štorová, předsedkyně Age Management z.s., Karel Vítkovský, ředitel útvaru Wholesale Back Office a platební styk České spořitelny a člen programu Diversitas, Jan Mühlfeit, globální stratég, kouč a mentor, bývalý prezident pro Evropu společnosti Microsoft. Diskuzi moderoval Robert Břešťan,

Řečníci se shodli, že stárnoucí tým nemusí být pro firmu problémem. „Příznivá firemní kultura je velmi důležitá, spolupráce mezi jednotlivými generacemi pracovníků musí být dobře nastavená. Jde také o to, jak ve firmě uchovat znalosti a expertízu, které se staršími pracovníky odcházejí,“ říká Štorová. Karel Vítkovský pak podobnou situaci vidí v praxi. „Důležité je být neustále aktivní, je ale stejně důležité podporovat i ostatní, aby byli aktivní,“ říká.

Na tuto myšlenku pak navazovali všichni řečníci jak ve svých příspěvcích, tak v následné diskuzi. „Celoživotní vzdělávání není jen klišé, ale je to nutnost. Je to ale nutnost i pro mladou generaci,“ řekl Jan Muhlfeit. „Myslím, že bychom to měli celý problém stárnutí brát optimisticky a měly by to tak brát i ty firmy,“ dodává.